Parimat tehnikat pakkus nimekal festivalil Eesti tudeng

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellise auhinna sai Sander Joon Ottawas.
Sellise auhinna sai Sander Joon Ottawas. Foto: Repro

Maailma kõige hinnatumate sekka kuuluval Ottawa animafilmide festivalil võitis Sander Joon ühe väiksematest preemiatest - parima animatsioonitehnika eest.

Žürii tõstis tema joonisfilmi «Velodrool» puhul esile perspektiivi leidlikku kasutamist, suurepärast visuaalset huumorit, transformatsioone, hajusaid värve ja disaini.

Tudengifilmide kategoorias võistelnud «Velodroolile» on see juba viies auhind, millest kaks on grand prix´d – Fredrikstadist ja Melbourne´ist.

Sander Joon on Eesti Kunstiakadeemia animatsioonimagistrant ja «Velodrool» tema bakalaureuseastme lõpufilm. Film jutustab sigaretisõltlasest jalgrattasportlasest, kellel suitsud otsa lõpevad. Nende hankimiseks ühineb ta võidusõiduga, mille konkurentsis püsimiseks vajab ta publikult eriskummalist abi.

Kokku võistles Ottawas neli Eesti filmi, veel Kaspar Jancise «Piano», Priit Tenderi «Linnugripp» ja Chintis Lundgreni «#merrychristmas». Parima lühifilmi grand prix sai kanadalanna Diane Obomsawini «Mulle meeldivad tüdrukud».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles