Kinoliit kulutas loometoetuste raha maja peale

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavu ametisse asunud Kinoliidu juhatuse esimehe Martti Helde sõnul tuli seadusega vastuolus oleva rahakasutuse ilmsiks tulek üllatusena.
Tänavu ametisse asunud Kinoliidu juhatuse esimehe Martti Helde sõnul tuli seadusega vastuolus oleva rahakasutuse ilmsiks tulek üllatusena. Foto: Peeter Langovits

Kevadel ametisse asunud Eesti Kinoliidu uue juhatuse tellitud senise majandustegevuse audit näitas, et liit ei ole kasutanud riigi poolt loovisikutele toetuste ja stipendiumide maksmiseks eraldatud raha sihipäraselt.

Näiteks sai kinoliit 2012. aastal loovisikute toetamiseks 25 027 eurot, aga välja maksis ainult 5043 eurot ja 40 senti. 2015. aastal oli eraldatud summa 28 599 eurot, millest toetusteks ja stipendiumideks läks vaid 13 949 eurot ja 38 senti.

Ülejäänu kulus auditi järgi peamiselt Tallinna Kinomaja remondiks ja ülalpidamiseks, aga ka väiksemateks kulutusteks. Selle tagajärjel on kinoliidul riigi ees tekkinud 144 829 euro suurune võlg, millest suurem osa on pärit aastatest 2011–2016.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles