Kaspar Jancise animafilm «Piano» võitis Kreekas auhinna

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Piano».
«Piano». Foto: Kaader filmist

Kaspar Jancise 2015. aastal stuudios Eesti Joonisfilm valminud animafilm «Piano» osales Kreekas rahvusvahelisel animafilmide festivalil Animasyros 9.0+Agora võistlusprogrammis ja tõi sealt koju žürii eripreemia.

Tegemist on Kreeka suurima ja olulisima animafilmide festivaliga, millega koos toimub ka filmiturg. Animasyros on oluline kohtumispaik filmitegijatele, oma ala professionaalidele ja filmipublikule. Varasemast on Kaspar Jancise «Piano» saanud auhindu nii Venemaa, Gruusia kui Bulgaaria festivalidelt. Lisaks on film saanud Eesti Kultuurkapitali audiovisuaalse sihtkapitali 2015. aasta animafilmi preemia.

«Piano» on peategelaseta film, kus peakaotanud tegelaste elud põimuvad dramaatilisel ja vähem dramaatilisel kombel ühes tavalises paneelmajas. Film valmis stuudios Eesti Joonisfilm ja filmi valmimist toetasid Eesti Filmi Instituut ja Eesti Kultuurkapital.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles