Eestlase surm jõudis miljonite televaatajateni (3)

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luukere.
Luukere. Foto: Liis Treimann

Populaarses Inglise telesarja «Lewis»  üheksanda hooaja kolmandas osas «Magnum Opus – I osa» figureerib eestlane nimega Indrek Kalda – tõsi küll, luukere kujul.

Arheoloogid leiavad tundmatu inimese jäänused. Skeleti uurimisel selgub, et kunagi läbi tehtud luumurdu on paigatud spetsiifiliste poltidega, mida kasutati omal ajal vaid Poolas ja Eestis. Jäljed viivadki kodutute varjupaika, kus eestlane nimega Indrek Kalda omal ajal elas. Ja mitte ainult ei elanud, vaid osava puutöömehena meisterdas ka uhked raamaturiiulid. «Eestlasi satub siia tihti,» märkis varjupaigatöötaja.

Selles episoodis ei mängi küll ühtki eesti näitlejat, luukerele on lihtsalt antud tuntud muusiku Indrek Kalda nimi. Kalda on mänginud ansamblites Justament, Lindpriid, Kukerpillid, Jäääär, Kaunimate Aastate Vennaskond. Aastast 2013 musitseerib ta koos oma poja Paul Kristjan Kaldaga. 2013. aastal astus Kalda Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna liikmeks, kandideeris kohalikel valimistel Tartus ja kogus 147 häält.

«Lewise» üheksas ja seni viimane hooaeg jõudis Inglismaal ekraanile eelmise aasta oktoobris, kõnealust osa vaatas siis 5,31 miljonit inimest. Eestis on võimalik seda vaadata laupäevaõhtuti ETVs.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles