Kui palju raha said Eesti lühifilmid?

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Meelis Meilbaum/Virumaa Teataja/Scanpix

Eesti Filmi Instituut (EFI) toetab 2016. aastal 90 000 euroga nelja lühimängufilmi. Toetust taotles kolmteist projekti. Järgmisel aastal lühifilmide toetusprogramm uueneb - mängu- ja dokumentaalfilmid koondatakse ühise teema alla.

17 000 eurot eraldati Maria Avdjuško maagilisele kõhedusfilmile «Minu päev Liinaga», mis põhineb Indrek Hargla Tuglase preemia võitnud novellil. Filmi produtsent on Andres Maimik ja tootja Kuukulgur.

Evar Anvelti «Hea karjane» sai toetust 26 000 eurot. Liibanoni külas aset leidev lugu vaatleb pantvangidraamat ootamatust vaatepunktist - lihtsa Liibanoni külamehe pilgu läbi. Filmi produtseerib Esko Rips Nafta Filmsist.

Jaan Toomiku rahulikku ja pragmaatilist isa-poja kalalkäigulugu «Kala», mida toonib ilus üldistus põlvkondade vahetumisest, toetati 17 000 euroga. Filmi toodab Allfilm ja selle produtsent on Ivo Felt.

Stuudiole Kinosaurus eraldati 29 000 eurot õudusfilmi «Karv» tegemiseks, mis toob ehmatavalt äraspidisel moel nähtavaks ühiskonnas kehtivad iluideaalid ja välimuskultuse. Filmi režissöör on Oskar Lehemaa ning produtsent Maie Rosmann-Lill.

Eesti Filmi Instituut eraldab lühifilmide toetusi korra aastas. „2017. aasta voorus tähtpäevaga 17. jaanuar võtame kasutusele uue formaadi – ühendame lühimängu- ja dokumentaalfilmid ühise teema alla «Oma ja võõras»,» ütles EFI peaprodutsent Piret Tibbo-Hudgins.  ««Oma ja võõras» on avara tähendusväljaga vastandite paar, mis võiks inspireerida meie filmiloojaid jutustama lugusid erinevates žanrites – klassikalisest draamast, tragikomöödia, dokumentaal- ja fantaasiafilmideni, » selgitas Tibbo-Hudgins. Oodatud on filmiprojektid, mille pikkus ei ületa 15 minutit ning mis valmivad 2017. a lõpuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles