Hispaanlased hakkavad Eesti filmikunsti nautima

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filmikeskus Cine Dore Madriidis
Filmikeskus Cine Dore Madriidis Foto: Promopilt

Madriidis toimuvad 5.–9. oktoobrini esimest korda Eesti filmipäevad «ESTilo nórdico».

5. oktoobril avab programmi Martti Helde «Risttuules», mis on Hispaanias juba võitnud publikupreemia REC-festivalil Tarragonas. Ekraanile jõuavad nii suvel Hispaania kinodes linastunud Soome-Eesti koostööfilm «Vehkleja» kui ka mitmed varasemad kinodes ja festivalidel menukalt esinenud filmid: «Seenelkäik», «Kertu» ja «Kirstitubakas». Pealkiri «ESTilo nórdico» viitab põhjamaisele stiilile – valitud programm tutvustab Eesti elukeskkonda ja ajalugu põhjamaise otsekohesusega.

Filmipäevad leiavad aset Madriidi nimekas pika ajalooga filmikeskuses Cine Dore, mis on pühendunud filmiklassika ja maailma kino tutvustamisele. Linastuste järel toimuvad vestlused, kus filme esindavad režissöörid Katrin Maimik ja Toomas Hussar. Avafilmi tutvustab lähemalt ja režissööre intervjueerib filmikriitik Tristan Priimägi.

Viimastel aastatel on Hispaanias lisaks «Vehklejale» linastunud ka «Mandariinid», mis kogus kinodes 70 000 vaatajat.

«ESTilo nórdico» tutvustab Eestit kaugemal Lõuna-Euroopas, kuhu Eesti kultuur sageli ei jõua.

Filmipäevad korraldab Eesti Instituut koostöös Eesti Suursaatkonnaga Hispaanias, Kultuuriministeeriumi, Kultuurkapitali ja Eesti Filmi Instituudi toetusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles