Arvustus. Kas Ott Sepp ajas oma uue huumorikavaga publiku naerma?

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Sepa uus huumorikava «Suur rõõm väikestest asjadest» esietendus 5. oktoobril
Ott Sepa uus huumorikava «Suur rõõm väikestest asjadest» esietendus 5. oktoobril Foto: Margus Johanson

Jah, seda ta tegi. Ott Sepa uus huumorikava «Suur rõõm väikestest asjadest» on kohati terav ja ootamatu, kuid ennekõike ennustuslik, ent siiski naljakas. Päevakajaliste presidendinaljade ning kohustuslikele «küll eestlane on ikka nõme» teemade kõrval ei puudu noku-ja pedenaljad ehk huumorit igale maitsele.

Sepp suudab jätta mulje nagu ta räägiks laval iseenda mõtetest ja tunnetest. Intiimsus, isegi kui see on vaid näiline, muudab «Suure rõõmu väikestest asjadest» eriliseks, andes isegi kulunud teemadel naljadele (ootamatu erektsioon, õnnelikule paarile sünnib laps, alkoholism jne) väärtust juurde.

Isiklikkuse rõhutamiseks võinuks Sepp mängida tempodega ja olla rohkem kontaktis kuulajate-vaatajatega. Von Krahli teatris toimunud esietendusel tulistas Sepp teksti kui kuulipildujast, pause vajas ta selleks, et korraks kurku kasta kuuma tee või veega. 

Ent pidevate sõnavalangute andmine võis olla tingitud esietenduse pingest ja ebakindlusest. Loodetavasti juba kolmandal-neljandal etendusel suudab Sepp olla laval ka rääkides vabam. Pean silmas seda, et esietendusel oli Sepp laval heale stand up koomikule omaselt vaba siis, kui tal oli vait ning kõndis edasi-tagasi või mõtles, siis kadus temast kramplik vajadus sõnu pilduda ja libiseda loo jutustajast rolli.

Esietendusel pandi Sepp mitmes mõttes proovile. Paaril korral sekkusid ettevalmistatud monoloogi publikust õrnad naishääled, kes Sepa õhku visatud küsimused kinni püüdsid ning vastasid. Sepp sai stand up’ile omase sekkumisega üsna hästi hakkama - ta reageeris publikust kuuldud lause üle kordamisega ning teeskles mõttesse jäämist, ning siis kappas oma kavaga edasi.

Sooviks Sepas näha rohkem julgust olla mänguline ning riskida planeeritud naljade järjekorra muutmisega.

Ott Sepa uus huumorikava «Suur rõõm väikestest asjadest» esietendus 5. oktoobril
Ott Sepa uus huumorikava «Suur rõõm väikestest asjadest» esietendus 5. oktoobril Foto: Margus Johanson

Oma soovi selgitamiseks pean reetma ühe nalja värskest kavast (Vabandust!). Kui Sepp hüüatab, et eestlastel pole ühtegi rõõmupüha, vaid kõik on seotud piinlemise ja masendusega, siis sekkub etendusse hääl publikust, kes küsib «aga vastlad?». Sepp veeretab publikust kostnud küsimust suus nagu kuuma kartulit ning siis läheb ette kirjutaud rada pidi edasi. Vastlakukli nalja, mis on kavas ette nähtud alles umbes kümne minuti pärast, jätab ta sobival hetkel aga tegemata! Samas võinuks. Sepas on tegelikult see hea stand upi koomiku veetlus olemas, nii nagu võime publikut tunnetada, temaga rohkem flirtida.

Esietendus oli kõva katse Sepa häälepaeltele – kohati liialt karjumisele (soovides nii vist rõhutada teemade tulistust) ülesse ehitatud kava oli Sepa kõri tundlikus muutunud juba kolmapäeva õhtuks. Kuna Sepp plaanib «Suure rõõmuga…» tuuritada oktoobris kõikvõimalikes paikades üle Eesti, kokku andes 21 etendust, siis on koomikut ees ootamas olümpiamängudega võrreldav eneseületus. Nagu sportlased vajavad innustajaid, nii vajab ka Sepp publikut. Vaatamata minu väikesele virinale on tegemist hea kavaga, nii et mine  elage Sepale kaasa, vastutasuks saate hea tuju.

ARVUSTUS

«Suur rõõm väikestest asjadest»

Laval Ott Sepp

Kirjutas Ott Sepp

Produtsent Karl Kermes / Point

Esietendus 5. oktoobril Von Krahli Teatris 

  • Järgmised etendused:
  • 8. oktoobril Keila Kultuurikeskuses 
  • 9. ja 30.  oktoobril,  Pärnus Endla teatris 
  • 14. oktoobril Pärnu Kontserdimajas
  • 10 . oktoobril Türi Kultuurikeskuses
  • 11. 19. ja 22. oktoobril Viljandi Pärimusmuusika Aidas
  • 12. ja 31. oktoobril Kuressaare Kultuurikeskuses
  • 13. oktoobril Rae Kultuurikeskuses
  • 14. oktoobril Pärnu Kontserdimajas
  • 15. oktoobril Mooste Mõisa Folgikojas
  • 17. 20. ja 24. oktoobrilTartus Vanemuise Kontserdimajas
  • 18. oktoobril Tallinnas Vene Kultuurikeskuses
  • 26. oktoobril Tallinnas Nordea Kontserdimajas
  • 27. ja 28. oktoobril Haljala Rahvamajas
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles