Mäletate ikka, et venelasi pidi vihkama?

Eva Kübar
, kriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Ma pigem tantsiksin sinuga» on üles ehitatud provokatsioonidele.
«Ma pigem tantsiksin sinuga» on üles ehitatud provokatsioonidele. Foto: Mats Õun

Eestlaste ja venelaste vahel on konflikt. Kas ikka on? Või isegi kui on, siis kas me saame selle ületada, kiskudes lahti kõik vanad haavad ja teada-tuntud faktid, alustades 1941. aasta küüditamisest ja lõpetades pronksiööga, tuletades pidevalt meelde seda, kui erinevad me ikkagi oleme? Kas vastandamine lahendab konflikti? Või kas me üldse tahame seda konflikti lahendada?

Vene juurtega, kuid viimased 20 aastat Viinis elanud lavastajat Oleg Soulimenkot huvitab see küsimus. Nagu huvitab ka näitleja Mari-Liis Lille (sel kevadel tuli Tallinna Linnateatris lavale tema ja Paavo Piigi «Teisest silmapilgust», kus näitlejad ise endi peal paari aasta jooksul venelastega lõimumise ära katsetasid). Lavastuses «Ma pigem tantsiksin sinuga» mängib koos Lillega Nikolai Bentsler (seekord lihtsalt Kolja), mitmes teatris kaasa teinud vene näitleja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles