Aja auk. Holly tuli Miamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lou Reed
Lou Reed Foto: Kuvatõmmis

«Holly came from Miami, FLA / hitchhiked her way across the USA.» Nii algab Lou Reedi 1972. aasta laul «Walk on the Wild Side»  tema suurim hitt, mis on esindatud ka tema värskes plaadikarbis «The RCA & Arista Album Collection». See on laul, mis räägib transseksuaalsusest, narkootikumidest, meesprostituutidest ja oraalseksist.

Loo eeskujuks oli Nelson Algreni 1956. aasta samanimeline raamat prostituutidest ja sulleritest. Algren oli kirjutanud ka «The Man with the Golden Armi», mille pealkiri tähendas seda, et heroiini süstiti kätte. Selle filmiversioonis mängis Frank Sinatra. Tehti ka «Walkist» film, mille järel paluti Reedil sellest aga muusikal nokitseda. Muusikali ei saanud, sai lugu. Reed kirjeldas selles transseksuaale ja transvestiite, keda ta kohtas Andy Warholi kunstitehases Factory.

Kuna Lou Reedil oli hitti vaja, palgati produtsendiks hetke kuumim nimi David Bowie, kes tekitas põnevust ka oma biseksuaalsusega. Reed oli bändiga Velvet Underground küll lugupeetuks saanud, kuid seda vaid muusikute seas. Raadiod VU-d ei mänginud, seda ka sõnade tõttu. Reed oli samuti biseksuaalne, kuid ka sadomaso-huviline. Juttugi oskas ta vesta. VU lõppeski sellepärast, et Reed tahtis poppi teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles