Milline oli sinu esimene välismaa auto? (1)

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Datsun 100A
Datsun 100A Foto: Datsun, reklaambrošüür

Maanteemuuseum kogub lugusid lääne autode saabumisest. Milline oli sinu esimene välismaa auto? Datsun 100 amprit? Või Ford Sierra?

Eesti Maanteemuuseum alustas üheskoos teiste Eesti muuseumitega mälestuste ja fotode kogumist, mis räägiksid lugusid lääne autode saabumisest 1990. aastate alguses. Kogutud materjali kasutatakse 2017. aasta lõpus valmival näitusel ning 2018. aastal avatavas autokultuuri tutvustavas püsiekspositsioonis.

Üheksakümnendate alguses jõudsid Eesti teedele välismaised sõidukid, mis tõid liiklejate mõtetesse ja liiklusesse nii uuelaadseid unistusi kui ka roosteplekilisi muremõtteid.

«Maanteemuuseum ootab mälestusi ja fotosid, mis räägivad lugusid esimestest kohtumistest lääne autodega, autoostmisest ja ostureisidest välismaale, sõidurõõmudest ja -muredest ning ühiselt läbitud kilomeetritest,» rääkis maanteemuuseumi kuraator Paavo Kroon. Oodatud on nii kirjapanekud, fotod, heli- ja videomaterjal kui ka võimalusel esemed ja dokumendid, reklaambrošüürid, tehnilised passid jne.

Kogumise aktsioon toimub Eesti muuseumite ühise kampaania raames. RAHVALOOD on 18 Eesti muuseumi ühine ettevõtmine, millega kutsutakse kõiki mõtlema tagasi murrangulisele ajale 1980. aastate lõpust kuni 2000. aastate alguseni ning jagama oma mälestusi suurtest ja väikestest muutustest igapäevaelus ja ühiskonnas «Ühises kogumisveebis www.rahvalood.ee saab lugeda teiste lugusid ja ennastki ajalukku kirjutada» kutsub Kroon kõiki oma panust andma.

Lugusid lääne autode saabumisest ootab muuseum kuni 2017. aasta augusti lõpuni.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles