Nädala plaat. Klassikaline Warpi plaat

Silvia Urgas
, kriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Danny Brown
Danny Brown Foto: Kuvatõmmis

Danny Brown 

Atrocity Exhibition

Warp

Hinne: 5

Tehisintellekt kirjutas hiljuti muusikat ja treis täitsa iseseisvalt valmis ka stsenaariumi. Kui ta peaks talle ette söödetud info põhjal valmis kirjutama arvustuse Danny Browni uue albumi kohta, võiks tulemus isegi päris täpne tulla. «Atrocity Exhibition» kui J. G. Ballardi raamat ja Joy Divisioni laul. Plaadi esimene laul «Downward Spiral» kui Nine Inch Nailsi plaat. Warp kui Autechre ja Aphex Twini plaadifirma. Muidugi tuleks see arvustus hoopis teistsugune, kui tehisintellekt ajaks Danny Browni segamini Dan Browniga.

Danny Brown on oma varasema loomingu ja kõigi eespool nimetatud vihjetega ootused päris kõrgeks ajanud. Aga «Atrocity Exhibitioni» kirjeldamiseks jääb kultuurilise tausta ettekandmisest väheseks, sest Brown pole mingi amatöör, kes bändisärki street cred’i kogumiseks kannab. Kui Browni 2013. aasta «Old» oli liiga pikk album, mis üritas leida keskteed tol ajal veel üsna EDMise mainstream’i ja autoriplaadi vahel, siis nüüd on kõla viimseni täiuslik. Brown jookseb kogu aeg biitidest paar sammu eespool ning ega biidid isegi rannapuhkuse tempos ei vedele. Kõik on intensiivne kraam: industrial, südamest läbi käiv bass, helikatkendid, mis pärit lapsepõlves läbi unenägude kuuldud õudusfilmidest. «Golddusti» žanrimääratluseks ütleks isegi ADHD-räpp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles