Suuremeelsuse, läbinägelikkuse ja hoiatuste raamat

Jaak Jõerüüt
, kirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marju Lauristini raamatu "Marjustini sajand" esiltus
Marju Lauristini raamatu "Marjustini sajand" esiltus Foto: Liis Treimann

Kõik inimesed elavad, vähesed mõtestavad oma elu, veel vähemad suudavad oma elule selgelt otsa vaadata ja ainult üksikud suudavad olnu põhjal öelda teistele midagi olulist. «Marjustini sajand» esitleb inimest, kes kuulub «ainult üksikute» sekka.

«Marjustini sajand – kõnelused Marju Lauristiniga elust, Eestist, Euroopast» on komponeeritud kolme kaasautori, Ene Hioni, Margot Visnapi ja Marju Lauristini vestlusena, peategelane on muidugi viimane. Elav, intelligentne ja hästi tempereeritud trio. Kongeniaalne struktuur, mis võimendab sõnumeid ja suunab lugemist paremini kui ükski teine teose kompositsioon võiks seda kujuteldavalt teha. Nii antakse kõikidele Marju Lauristini olulistele ajaloolistele, poliitilistele ja inimlikele sõnumitele, mida teos on pilgeni täis, võimalus elada oma elu, üksteist segamata. Ja nii jõuavad sõnumid lugejale kohale selgelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles