Vaata, keda mängib Evelin Võigemast uues lavastuses

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evelin Võigemast.
Evelin Võigemast. Foto: Tairo Lutter

Laupäeval, 29. oktoobril jõuab Linnateatri Taevalavale Diana Leesalu uus lavastus «Inimesed, kohad ja asjad», autoriks Duncan Macmillan. Peaosas astub üles Linnateatri näitleja Evelin Võigemast.

Lavastaja Diana Leesalu sõnul tundis ta esimest korda näidendit lugedes kohe, et see puudutab teemat, millest avalikult rääkimine on päriselt oluline.

«Meie kultuur ja traditsioonid on alkoholist täiesti läbi imbunud. Peame ju isegi täiskasvanuks saamise verstapostiks seda, kui lõpuks ometi lubatakse vanatädi juubelil lastelauast morsiklaasi tagant täiskasvanute lauda kolida ja koos vanematega viinapitse kokku lööma hakata. On kaunis naiivne uskuda, et narkootikumid levivad ainult kusagil Balti jaama lähedal kiledressides nolkide hulgas,» põhjendas Leesalu materjali valikut.

Näidend räägib loo noorest näitlejannast Emmast, kes elas oma elu lahedaimaid aastaid, ent on erinevate keerdkäikude tulemusel sattunud võõrutusravikliinikusse. Kuidas endale oma probleeme tunnistada ning nendest vabaneda? «Meelemürkide lõksu jäämine ei olene ainult sotsiaalsest staatusest ega inimeste intelligentsis. See kõik on palju keerulisem,» ütles Leesalu.

Näidendi autor Duncan Macmillan (snd 1980) on Briti näitekirjanik ja lavastaja. «Inimesed, kohad ja asjad» on tema kõige värskem näidend, mis nomineeriti 2016. aastal Olivieri auhinnale parima uue näidendi kategoorias.

Diana Leesalu uue lavastuse «Inimesed, kohad ja asjad» peaosa mängib Evelin Võigemast. Hetk proovisaalist.
Diana Leesalu uue lavastuse «Inimesed, kohad ja asjad» peaosa mängib Evelin Võigemast. Hetk proovisaalist. Foto: Siim Vahur

Lavastuse peaosas astub üles Linnateatri näitleja Evelin Võigemast, teistes osades mängivad Piret Kalda, Andres Raag, Argo Aadli, Indrek Ojari, Kaspar Velberg või Tõnn Lamp, Henrik Kalmet, Maiken Schmidt, Priit Pius ning Tallinna Tantsuakadeemia tantsijad.

Lavastuse kunstnikuks on Jaagup Roomet, kostüümikunstnik Liis Plato, helilooja ja helikujundaja Veiko Tubin, valguskujundaja Emil Kallas, liikumisjuht Märt Agu ja videokujundaja Emer Värk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles