Homme kõlab Tallinnas «Johannese passioon»

Kirke Ert
, kultuuriajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dirigent Hans-Christoph Rademann.
Dirigent Hans-Christoph Rademann. Foto: Holger Schneider

Laupäeval, 22. oktoobril kell 19 tuleb Tallinnas Kaarli kirikus ettekandele J.S. Bachi «Johannese passioon», mida dirigeerib Stuttgarti Bachi Akadeemia juht ja tunnustatud dirigent Hans-Christoph Rademann. Kontsert on tasuta.

Teose esitavad EMTA koor, orkester ja solistid Jörg Dürmüller, Siiri Johanson, Kadri-Liis Kukk, Aule Urb, Elo-Maarja Miilen, Edgar Tron, Hanno Mölderkivi, Mehis Tiits, Andreas Väljamäe, Janari Jorro, Kristjan-Jaanek Mölder, Raiko Raalik, Matti Torhamo. 

Täna, 21. oktoobril kell 18.30, on kõik huvilised oodatud EMTA kammersaalis toimuvale «Johannese passiooni» workshop-kontserdile. Muusikateadusliku sissejuhatuse teevad Stuttgardi Bachi Akadeemia muusikateadlane Henning Bey ja dirigent Hans-Christoph Rademann ning kõlavad muusikalised näited teosest.

Koostöö EMTA ja Stuttgarti Bachi Akadeemia vahel leiab aset esimest korda. Lisaks dirigent Hans-Christoph Rademannile töötab tenor Jörg Dürmüller selle koostöö raames EMTA solistidega, tšellist Jan Freiheit keelpillidega ning oboemängija Julia Ströbel-Bänsch viib läbi puupuhkpillide proovid. Nii Jan Freiheit kui Julia Ströbel-Bänsch mängivad ka ise kontserdil kaasa. Orkestri kontsertmeister on EMTA varajase muusika keskuse õppejõud Meelis Orgse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles