Disainitudengid õpetavad ühistranspordis käituma

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstiakadeemia plakat
Kunstiakadeemia plakat Foto: EKA

Eesti Kunstiakadeemia graafilise disaini eriala III kursuse tudengid teevad Tallinna kesklinnas omaalgatusliku teavituskampaania, et anda ühistranspordi kasutajatele sõbralikke ja lihtsaid nõuandeid, kuidas abistada sõidu eel ja ajal erivajadustega inimesi, eakaid või lapsevankriga reisijaid.

Plakatid ja flaierid Vabaduse platsi ühistranspordipeatustes kutsuvad üles uurima, kas ja kuidas saaks kõrvalolijat aidata, ning julgustavad abivajajaid omakorda mitte häbenema tuge vastu võtta.

Kakskeelsel plakatil seisab «Tere, kas ma saan kuidagi aidata?» «Здравствуйте, могу ли я Вам как-то помочь?» ning selle juures on flaierid lihtsate juhistega, kuidas luua kontakti ja pakkuda abi.

Kampaania kasvas välja disainer Daniel Kotsjuba juhitud viiepäevasest universaalse disaini töötoast EKAs, kus keskenduti kõigi ühiskonnagruppidega arvestava keskkonna loomisele ning mängiti omal nahal läbi erinevaid probleemseid olukordi linnaruumis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles