Krahli poiste menukomöödia

, teatrirkriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Võigemasti lastelavastus «Kummi T», kus mängivad Ott Kartau, Priit Pius, Tõnis Niinemets ja Kait Kall (teiste taga peidus).
Priit Võigemasti lastelavastus «Kummi T», kus mängivad Ott Kartau, Priit Pius, Tõnis Niinemets ja Kait Kall (teiste taga peidus). Foto: Herkko Labi

Priit Võigemasti esimene lastelavastus «Kummi T» on tuntud algusest peale. Etendused on välja müüdud. Raamatukogud on «Kummi-Tarzani» raamatust pea tühjaks laenutatud. Kui väiksesse haruraamatukokku jõuan, on töötaja esimene küsimus: «Etenduse jaoks, jah?»

Menuks on ka põhjust. «Kummi T» jätkab Von Krahli teatri seniste lastelavastuste tugevat kehakoomilist laadi. Krahl alustas eheda lasteteatri suunda paar aastat tagasi «Käbekärbiga». Parodeerimisel ja lastega ühise mängumaailma loomisel jõuab Võigemasti lavastus aga kõrgema tasemeni, seda tasub vaadata nii väikestel kui suurtel.

Tegemist on oodatud sündmusega ka seetõttu, et paljudes koolides kohustuslikku «Kummi-Tarzanit» näeb Eesti professionaalsetel lavadel esimest korda. Seni on pidanud lapsed Kummi-Tarzaniga kohtuma raamatu või multifilmi vahendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles