Anna hoogu Pärt Uusbergi uuele autoriplaadile

Kirke Ert
, kultuuriajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärt Uusberg
Pärt Uusberg Foto: Rauno Volmar / Eesti Ajalehed

Detsembris ilmub Pärt Uusbergi naiskoorimuusika autoriplaat «Luiged läevad», mille väljaandmiskulude katteks saab hoogu anda Hooajas. Plaat on salvestatud koostöös neidudekooriga Kammerhääled.

Pärt Uusbergiga on Kammerhääled ühist muusikalist rada käinud juba mõned aastad, neidudekoori päris esimesel plaadil helisevad Uusbergi naiskooriteosed nii heliloomingu algusaastatest kui ka plaadi jaoks kirjutatud uudisteos. Lisaks Kammerhäältele kuuleb plaadil ka kargeid löökpillihelisid ja sumedat keelpilliorkestrit.

Uusbergi loomingu põhiosa moodustab koorimuusika, ent ta on loonud ka ansambliteoseid, klaveripalu, orkestri- ja filmimuusikat. Tema koorilaulud on loodud enamasti eesti autorite (Juhan Liiv, Ernst Enno, Viivi Luik, Karl Ristikivi, Indrek Hirv) või liturgilistele tekstidele. Nende heakõlaline ja endassesüüviv maailm haarab oma lihtsuse, õrnuse ning emotsionaalsete kõrgpunktidega.

Neidudekoor Kammerhääled alustas oma tegevust 2013. aasta veebruaris. Koori repertuaaris on olulisel kohal Eesti heliloojate muusika esitamine ning tutvustamine.

Uuele koorimuusika autoriplaadile saab hoogu anda siit:
http://www.hooandja.ee/projekt/part-uusbergi-naiskoorimuusika-autoriplaat

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles