Venemaal levib Eesti näitemängu järgi tehtud film

Tiit Tuumalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filmi plakat.
Filmi plakat. Foto: Repro

See võiks olla viktoriiniküsimus: millise Eesti nüüdisaegse näitemängu järgi vändatud Vene mängufilm kannab pealkirja «Iskušenie» ehk «Kiusatus»?

Ei tule ette?

Esimene lisavihje: seda näitemängu on lavastatud teadaolevalt 13 välisriigis ligemale 50 korral, kõige rohkem Saksamaal – 29 teatris.

Teine lisavihje: üks mängufilm on selle järgi juba Eestis tehtud.

Kes veel ei tea, siis õige vastus on… «Ristumine peateega ehk Muinasjutt kuldsest kalakesest», mille Jaan Tätte kirjutas ligemale 20 aastat tagasi ja millest on nüüd Eesti Teatri Agentuuri andmetel saanud taasiseseisvusaja enimlavastatud Eesti teatritekst välismaal.

1999. aastal ekraniseeris selle Arko Okk ja nüüd Aleksandr Tjutrjumov – kodumaal rohkem produtsendi ja näitlejana tuntud mees, kes on mänginud peamiselt komöödiates ja kriminullides, sh populaarses sarjas «Tappev jõud». Tema debüütfilmi tootis Peterburi stuudio ATK.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles