Vanemuises jõuab lavale «Don Juan»

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Giorgio Madia lavastuse «Don Juan» kavaleht, fotol Brandon Alexander, üks don Juani osatäitjatest
Giorgio Madia lavastuse «Don Juan» kavaleht, fotol Brandon Alexander, üks don Juani osatäitjatest Foto: Kavaleht, foto Andrus Kannel

Vanemuise suures majas esietendub 29.oktoobril Giorgio Madia balletilavastus «Don Juan». Nimiosas astuvad lavale Vanemuise balletitrupi tantsijad Alain Éric Laurent Divoux või Jack Traylen või Brandon Alexander.

Giorgio Madia jaoks on don Juan teatraalne kuju – tema müüt sisaldab juhuslikke, aga oodatud kokkusattumisi ja hetke kaduvuse mõistmist, don Juan on andekas mängur ja erootilise maagia meister. Tema võrratule oskusele kasutada illusiooni ja fantaasiaid alistuvad nii naissoost «ohvrid» kui ka publik. Kui kogu maailm muutub näitelavaks, siis esindab ta kõikide asjade mõõdupuuks saavat näivust.

Giorgio Madia soovib näidata legendi nüüdisaegses vormis – vastupandamatult võrgutava ja intiimse barokkteaterliku lavastusena. Ta on saanud inspiratsiooni Christoph Willibald Glucki 1761. aastal esietendunud ballett-pantomiimist «Don Juan», esimesest lavastusest, kus emotsioone kandis tants. Madia «Don Juan» on täiendatud Glucki kaasaegsete heliloominguga. Antud balleti maailmaesietendus toimus 21. juunil 2014. aastal Berliinis.

Giorgio Madia  «Don Juan»

  • Esietendus 29. oktoobril 
  • Helilooja Christoph Willibald Gluck
  • Lavastaja–koreograaf Giorgio Madia (Itaalia)
  • Dramaturg Annegret Gertz (Saksamaa)
  • Kunstnik Cordelia Matthes (Saksamaa)
  • Kostüümikunstnik Bruno Schwengl (Saksamaa)
  • Laval Vanemuise balletitrupp
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles