Peaches: seks on hea!

Janar Ala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaches
Peaches Foto: Pressifoto

NU Performance Festivali tänavuseks peaesinejaks võib pidada Kanada elektropunkarit ja performance-kunstnikku Peachest, keda on siia juba ammu tahetud. Peaches saavutas suurema kuulsuse singliga "Fuck the Pain Away", peale mida on ta on tegelenud läbikäimisega ja piiride nihutamisega elektroonilise muusika, hip-hopi ja punk-rocki vahel.

Peaches ei liigu mitte  ainult muusikastiilide vahel, vaid seab kriitiliselt küsimuse alla stereotüüpsed kuvandid soorollidest ja seksuaalsusest. On ka öeldud, et Peachese muusika räägib mõnust, võimust ja valust. Nii et suhteliselt Michel Foucault, ainult et juuksed peas ja ilma prillideta ja naine. Tema performance’id on seksuaalselt laetud, äärmiselt visuaalsed ja jõulised vaatemängud. Peachest kui kultusfiguuri on teiste hulgas kultustanud sellised tähtsad kujud nagu Madonna, Gwen Stefani või Pink. Naine tuleb ja teeb.

-Mida arvate inimeste nägudest?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles