Konstantin Raikin: usun, et enamuse taga ei seisa tõde (2)

Nikolai Karajev
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Vene lavastaja ja näitleja Konstantin Raikin.
Pildil Vene lavastaja ja näitleja Konstantin Raikin. Foto: Tairo Lutter

Venemaa üks hinnatumaid näitlejaid Konstatin Raikin peab väga tähtsaks, et me ei kaotaks väärtusi. «Ei kaotaks seda hindamatut, lõppematut, mitte ühegi arvuga väljendatavat inimolemuse väärtust – ei kaotaks inimhinge.»

Konstantin Raikin viibis Tallinnas seoses teatrifestivaliga Kuldne Mask ja mängis siin kahes etenduses. Esimene neist oli «Inimene restoranist», suurepärase, aga paraku pooleldi unustuse hõlma vajunud kirjaniku Ivan Šmeljovi jutustuse alusel. Satirikonis tõi selle lavale noor Jegor Peregudov.

Teist etendust, mida sai näha Vene Teatri väikeses saalis, nimetati ametlikult kohtumiseks külastajatega, aga sisuliselt oli tegu monoetendusega: Raikin pajatas kaks tundi hinge tõmbamata oma õpilastest, teatrist, lavastustest, võitlusest kõikvõimalike kunstiahistajatega, kes varjuvad üllalt kõlavate loosungite taha, ja veel mustmiljonist asjast.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles