Kristjan Randalu esineb jazzivirtuoosidega

Kirke Ert
, kultuuriajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Randalu Trio.
Randalu Trio. Foto: Kaupo Kikkas

31. oktoobril ja 1. novembril esineb nelja kontserdiga Tallinnas Philly Joe´s jazziklubis pianisti ja helilooja Kristjan Randalu Norra-Soome jazzitrio. Grupiga liitub ka kitarrist Ben Monder, kelle muusika kõlab muuhulgas ka David Bowie viimasel plaadil. Jazzisõbral on võimalus kogeda maailma jazzilavade lemmikute erakordset energiat, loovust ja virtuoossust.  

Kristjan Randalu on juba aastaid üks aktiivsemaid ja laiema haardega eesti jazzmuusikuid maailmas. Tänu aktiivsele tegevusele on Randalul õnnestunud kokku kutsuda väärikas püsikooslus, mille sarnast kohtab eesti jazzmuusikute osavõtul harva. Mats Eilertsen on üks isikupärasemaid kontrabassimängijaid Euroopas, Markku Ounaskari aga teatakse kui väga tundliku musitseerimisviisiga trummarit.

Randalu, Eilertsen ja Ounaskari kohtusid esmakordselt kaks aastat tagasi, mil Norra saksofonist Trygve Seim kutsus nad oma uude kvartetti. Ühiselt salvestati Oslos jazziajaloo ühes väärikamas Rainbow stuudios, kus on salvestatud muuhulgas ka palju ECMi märgiga välja antud albumeid.

Rahvusvahelise ansambli esituses kõlab kava «Between Three Plagues», mis sisaldab eranditult Kristjan Randalu uudisloomingut.

Grupp annab Philly Joe´s jazziklubis neli kontserti kahel järjestikusel päeval nii kell 19 kui ka kell 21.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles