Iga Tallinna esimese klassi laps saab kingituse

Kirke Ert
, kultuuriajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Härra Klaasi pöörane muuseum».
«Härra Klaasi pöörane muuseum». Foto: Tallinna Keskraamatukogu

Esmaspäeval esitletakse Tallinna Keskraamatukogus lasteraamatut «Härra Klaasi pöörane muuseum», mille on kirjutanud Kairi Look ja illustreerinud Marge Nelk. Üheaegselt tuleb esitlemisele nii trüki- kui e-raamat. Raamatu saavad kingiks 4841 sellel sügisel Tallinnas oma kooliteed alustanud last. 

Raamat kingitakse kõikide Tallinna linnas tegutsevate nii eesti, vene kui inglise õppekeelega munitsipaal-, riigi- ja erakoolide õpilastele. Raamatu saavad kingiks ka Tallinna koolide raamatukogud.

Tallinna Keskraamatukogu direktori Kaie Holmi sõnul on keskraamatukogu poolt 2007. aastal algatatud raamatute kinkimise projekti eesmärgiks tagada, et Tallinna koolide kõik I klasside lapsed on koos õpetajatega läbi käinud tee koolist lähimasse raamatukokku ning koos on õpitud tundma raamatukogu teenuseid. «Kinkides lapsele raamatu, mida ei ole vaja raamatukokku tagasi tuua, soovib raamatukogu panna aluse läbi kogu elu kestvale sõprusele raamatute ja raamatukoguga.»

Laste poolt armastatud ja mitmeid lastekirjanduse auhindu pälvinud  kirjaniku Kairi Loogi raamat räägib Renest, Annast ja Augustist, kes klassiga muuseumi külastades satuvad pöörastesse seiklustesse. Raamat räägib sõprusest, unistamisest ja avastustest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles