Eestis tutvustatakse poola pildiraamatukunsti

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näitus «LOOK! POLISH PICTUREBOOK!», poola pildiraamatud
Näitus «LOOK! POLISH PICTUREBOOK!», poola pildiraamatud Foto: Eesti Lastekirjanduse Keskus

Esmaspäeval, 31. oktoobril 2016 kell 16 avatakse Eesti Lastekirjanduse Keskuses poola pildiraamatute näitus «LOOK! POLISH PICTUREBOOK!», mida tutvustavad huvilistele kuraatorid ja autorid Poolast.

Näitus tutvustab poola pildiraamatukunsti rikkalikku pärandit ja mitmekesist ning atraktiivset tänapäeva. Esindatud on nii nimekate meistrite kui ka rahvusvaheliselt tunnustatud noorema põlvkonna kunstnike looming. Näitusel on valik kõige silmapaistvamaid poola pildiraamatukunsti saavutusi: intrigeerivalt disainitud objekte, milles sõna ja pilt moodustavad ühtse sõnumi ja mis köidab mitte ainult kõige nooremat vaatajat.

Sławomira Borowska Peterson: «Näituse avamispäeva rikastavad oma kohalviibimisega tuntud poola illustraatorid, kunstiakadeemiate õppejõud ja näituse kuraatorid. Näitusega jõuab eesti publiku ette üle saja raamatu, mis omakorda peidavad endas üle mitme tuhande illustratsiooni ning raamatutegelase, kellega tutvuda. Kui seminarile on oodatud pigem teemast huvitatud noored ja täiskasvanud, siis näituse avamisele on väga oodatud ka lapsed.»

Näitus Eesti Lastekirjanduse Keskuses jääb avatuks 26. novembrini 2016.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles