Interaktiivne: pühakutepäeva puhul avaneb Rode altar

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Herman Rode altar internetis.
Herman Rode altar internetis. Foto: Ekraanipilt

Niguliste muuseum kutsub kõiki kunstisõpru 2. novembril pühakutepäevale (1.november). See on üks kolmest päevast aastas, kui unikaalset Hermen Rode peaaltari retaablit on võimalik näha täielikult avatuna!

Aastatel 1478–1481 Lübecki meistri Hermen Rode töökojas valminud Niguliste kiriku peaaltari retaabel on täielikult avatud vaid kolmel päeval aastas – kõikide pühakute päeval (1. novembril) ja nigulapäevadel (9. mail ja 6. detsembril). Tegemist on ühe uhkema ja paremini säilinud keskaegse kunstiteosega Euroopas, mis kuulub mõõtmetelt 15. sajandi hansalinnade suurimate hulka.

Pühakutepäeva ekskursioon kell 18.00 keskendub kappaltari täisavatud seisule, kus on kujutatud enam kui 30 olulist ristiusu pühakut. Räägitakse pühakukultuse ajaloost ja selle levikust ja tähtsusest keskajal.

2. novembril 2016 on Niguliste muuseum kõigile huvilistele avatud kell 10.00–19.00. Kes sel ajal Nigulistesse ei jõua, võivad uurida Rode altari interaktiivset veebilahendust, kus kujutatu kohta põhjalikud selgitused. Vaata seda siit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles