Vaata järele! Postimees tegi otseülekande Eesti Kultuuri Koja aastakonverentsilt (1)

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Kultuuri Koja aastakonverents toimub aasta kultuurisündmuseks kujunenud Eesti Rahva Muuseumis.
Eesti Kultuuri Koja aastakonverents toimub aasta kultuurisündmuseks kujunenud Eesti Rahva Muuseumis. Foto: Margus Ansu

Tartus Eesti Rahva Muuseumis toimus Eesti Kultuuri Koja aastakonverents, mis sel aastal kandis pealkirja «Kultuur, haridus ja haritus». Konverentsist tegi otseülekande Postimees.

Vaata järgi! Eesti Kultuuri Koja aastakonverentsi esimene päev:

Vaata järgi! Eesti Kultuuri Koja aastakonverentsi teine päev:

Kahepäevase konverentsi peaesinejateks olid Eesti Kunstiakadeemia emeriitprofessor, vaibakunstnik Anu Raud, koja suursponsori Swedbanki juhatuse esimees Robert Kitt, luuletaja, tõlkija ja toimetaja Doris Kareva ja Tartu Ülikooli religioonipsühholoogia professor Tõnu Lehtsaar. Arutluspaneelides võeti ette hariduse kui kultuurikandja, huvihariduse, ruumihariduse, digimaailma mõjude, õpetajate elukutse väärtuse, hariduse sisese konkurentsi ja kõrghariduse tuleviku teemad.   

Koda korraldas konverentsi ettevalmistamiseks kolm ümarlauda, mille käigus koos haridusvaldkonna ekspertidega jõuti järeldusele, et Eesti haridusmaastiku probleemsemad küsimused vajavad laiemat ühiskondlikku arutelu, selgitas koja eesseisuse ja juhatuse liige, muusik Pille Lill. Ta avaldas lootust, et koja konverents ERMis loob võimaluse ka neljanda hariduskongressi kokkukutsumiseks 2018. aastal.

Koja konverentsi tulemusena koostatakse ekspertide abiga kõige pakilisematest haridusvaldkonna teemadest ja lahendamist vajavatest aspektidest kommünikee, mis antakse üle nii kultuuri- kui haridusministrile, riigikogu kultuurikomisjonile ja teistele asjasse puutuvatele institutsioonidele. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles