Kanna ette üks Shakespeare’i monoloog!

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Etendus «Hamlet»
Etendus «Hamlet» Foto: SCANPIX

Eesti Draamateater kutsub gümnaasiumiõpilasi end proovile panema ja astuma lavale Shakespeare’i monoloogiga.

Shakespeare’i aastat tähistava monoloogide esitamise võistluse eelvoorudes valib Draamateatri näitlejatest koosnev žürii valib välja parimad esitajad, kes omakorda astuvad üles võistluse avalikus finaalis Draamateatri laval.

Eelvooru esinemised toimuvad 24. novembril kl 16 ja 26. novembril kl 12 Draamateatri Maalisaalis. Iga osaleja võib esitamiseks valida endale meelepärase monoloogi. Kõige kuulsam on kahtlemata Hamleti-monoloog, kuid julgustame uurima ja proovima ka teiste Shakespeare’i näidendite sobivaid kohti. Ootame veenvaid ja mõjusaid esitusi, julgeid ja isikupäraseid tõlgendusi!

Finaal toimub 5. detsembril kl 18 – vaatama ja kuulama on oodatud kõik huvilised! Parimatest parimaid premeeritakse auhindadega Draamateatrilt ning koostööpartneritelt.

Võistlusele registreerimise tähtaeg on 10. november. Registreerimislehe ning näiteid monoloogidest leiab aadressilt draamateater.ee/monoloogid.

Võistlust toetavad Briti Nõukogu Eesti esindus, Briti Suursaatkond ja Eesti Keele Sihtasutus.

Las hoobilt kõlada üks monoloog. Anna meile pisut aimu oma andeist. Esita üks kirglik monoloog! (Hamlet)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles