Aja auk. Montyl läks kehvasti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Montgomery Clift
Montgomery Clift Foto: Kuvatõmmis

«Say, where did I see this guy? In «Red River»? Or «A Place in the Sun»? Maybe «The Misfits»? Or «From Here to Eternity»?» Nii algab The Clashi laul «The Right Profile» bändi kolmandalt plaadilt «London Calling», mille Rolling Stone valis 80ndate parimaks plaadiks ja mille kaanepildi basskitarri lõhkuvast Paul Simononist nimetas ajakiri Q ajaloo parimaks rokifotoks.

Bänd polnud enne seda aasta aega lugusid kirjutanud, lood ei tahtnud tulla. Stuudios aga hakkasid tulema, ajalugu ja poliitika said pungi- ja reggae-stiilis viisistatud. Paljud lood olid pasunatega, mis tähendas, et neid ei saanud kontserdil esitada. Lugudes liikusid tegelased allmaailma kurjategijast Jimmy Jazzist «The Right Profile’i» peaosalise Montgomery Cliftini.

Sellel Joe Strummeri lool puudusid sõnad. Patricia Bosworthi raamat Cliftist oli just pehmekaanelisena ilmunud ja plaadi produtsent Guy Stevens luges seda. Kõik stuudios lugesid ja ütlesid, et oli ikka elu mehel. Montgomery Clifti pilt jõudis sel ajal ka The Clashi paari kontserdi flaierile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles