Algab III Tallinna rahvusvaheline pianistide konkurss

Kirke Ert
, kultuuriajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klaver.
Klaver. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Pühapäeval, 13. novembril saab hoo sisse III Tallinna rahvusvaheline pianistide konkurss. Konkurss toimub kolmes voorus ja võitja selgub 23. novembril. 

Tänavune konkurss on varasematest suurima osalejate arvuga ja ka geograafiliselt kõige laiema ulatusega. Kokku asub võistlema 50 pianisti 17 riigist. Kaugemad tulijad on Jaapanist ja Koreast, lisaks Ukrainast, Serbiast, Poolast, Venemaalt, Soomest jm. Eestist osaleb 16 pianisti.

Konkursi žürii koosneb seitsmest rahvusvaheliselt tunnustatud muusikust: Ian Fountain (Suurbritannia), Zbignevas Ibelgauptas (Leedu), Staffan Scheja (Rootsi), Ming Yang (Hiina), Juri Gildjuk (Valgevene), Roland Krüger (Saksamaa) ja Peep Lassmann (Eesti).

III vooru pääsenud 6 parimat astuvad Estonia kontserdisaalis üles koos Eesti Riikliku Sümfooniaorkestriga dirigent Arvo Volmeri juhatusel.

Kui I Tallinna Rahvusvahelisel Pianiste konkursil 2006. aastal oli konkursi II vooru kohustuslike palade hulgas Eduard Tubina teosed ja II konkursil esitasid pianistid Mart Saare, Arvo Pärdi ja Lepo Sumera klaveriteoseid, siis sellel konkursil on Eesti heliloojatest tähelepanu all Heino Eller.

Varasemalt on Tallinna rahvusvahelise pianistide konkursi võitnud Mihkel Poll (2006) ja Kristi Kapten (2011).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles