NUKU teater avab uue vana kodu uksed

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NUKU uus fuajee, pildistamise ajal käisid seal veel viimased  ehitus- ja koristustööd. Teatrimaskide moodi toolide autor on Itaalia disainer Fabio Novembre, teatri sisekujunduse tegid Maile ja Eliina Grünberg.
NUKU uus fuajee, pildistamise ajal käisid seal veel viimased ehitus- ja koristustööd. Teatrimaskide moodi toolide autor on Itaalia disainer Fabio Novembre, teatri sisekujunduse tegid Maile ja Eliina Grünberg. Foto: Hannele Känd

NUKU teatri Tallinna vanalinna kolme saaliga kodu koosneb kolmest Laia ja Nunne tänava majast.

«Uus maja annab ühe saali juurde, varem mängisime kahes saalis,» ütles NUKU juht Joonas Tartu. «Kammersaalis oli lihtne valgus, lihtne heli ja nukud vaataja lähedal – selles asja võlu ongi. Nüüd saime kolmanda saali juurde ja see on mastaabilt hoopis midagi muud. See tähendab vajadust uue kunstilise mõtlemise järele: sa peadki sinna teistsuguseid asju tegema.»

«Näitlejate jaoks on tõeline rõõm, et meil on nüüd proovisaal!» teatas NUKU kunstiline juht Taavi Tõnisson. Varem tehti proove mingis remondiaugus, mille põrand oli omakorda nii auklik, et võis jalgu murda. Üle aasta kestnud ehituse ajal pidi hoopis kitsalt läbi ajama, andes etendusi Auna tänava manööverpinnal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles