Kümnes Viru Folk tähistab Soome sajandat juubelit

Kirke Ert
, kultuuriajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kimmo Pohjanen.
Kimmo Pohjanen. Foto: Heiti Kruusmaa

Järgmise aasta 11.-13. augustil Käsmus kümnendat korda peetav põhjamaise muusika koguperefestival Viru Folk on topelt juubelihõnguline, sest festivali teemaks on saja-aastase Soome kultuur.

Soome 100 ametlikku programmi kuuluvad ning Soome Suursaatkonna ja Soome Instituudiga koostöös korraldatava Viru Folgi muusikaprogramm koondab endas kümmekond tipptasemel Soome muusikakollektiivi.

Sellist erinevate põlvkondade Soome folgitähtede kontsentratsiooni ei ole varem Eesti festivalidel olnud võimalust kogeda. Käsmus on neist varem esinenud vaid Karjalast pärit Värttinä. Lisaks astuvad lavale teiste seas Finntroll, Kimmo Pohjonen, Wimme Saari & Tapani Rinne ning Pekko Käppi & K:H:L:L.

Uue põlvkonna soome folkmuusikat esindavad festivalil Topi Saha, Hermanni Turkki ja Whale & The Village.

Mõistagi ongi suurem osa festivali kontsertidest Eesti muusikute päralt, sealhulgas veerandsajandat juubelit pidavad Untsakad, esimese eestlasena Soome muusikaauhindadel nomineeritud Mari Kalkun oma Soome muusikutest bändiga Runorun ja paljud teised. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles