Austusavaldus rock'n'rolli sünnipaigale

Kirke Ert
, kultuuriajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rock'n'rolli sünnipaik, helistuudio Sun Records.
Rock'n'rolli sünnipaik, helistuudio Sun Records. Foto: Pressifoto

26. novembril toimub Tallinna pubis Scotland Yard kontsert, mis pühendatud legendaarsele plaadifirmale ja stuudiole Sun Records. Sun Records on plaadifirma, mis asutati 1952. aastal Sam Phillipsi poolt Memphises, Tennessee osariigis Ameerika Ühendriikides. Helistuudiot peetakse rock'n'rolli sünnipaigaks.

Oma muusikukarjääri on seal alustanud teiste seas sellised suured artistid nagu Elvis Presley, Johnny Cash, B.B. King, Carl Perkins, Roy Orbison ja Jerry Lee Lewis.

1969. aastal müüs Phillips plaadifirma maha, kuid 80ndatel taastas ta stuudio ning sellest ajast saadik on seda kasutanud paljud nüüdisaegsed tegijad.

26. novembril saab Scotland Yardis kuulata Sun Records'is lindistatud lugusid meie kodumaiste artistide esituses. Lavale astuvad Emil Rutiku, Airi Allvee, Kaidi Feldmann, Ivar Kannelmäe, Andu «Tibu» Kõiv, Maryann & The Tri-Tones, Sergei «Jackson» Vladõtsenko, Astra Tikas, Rauno Koorts ja Sun Session Band. Pidu algab kell 20.00 ning sissepääs on tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles