Revüüteater tähistab varietee suurkuju sünniaastapäeva (1)

Kirke Ert
, kultuuriajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Life is a Cabaret» on pühendatud Kalju Saarekesele.
«Life is a Cabaret» on pühendatud Kalju Saarekesele. Foto: Repro

Eesti varieteekultuuri suurkuju Kalju Saareke oli eesti professionaalse varieteetantsu looja ning kõige kauaaegsem ja visam viljeleja, kes saanuks möödunud suvel 90 aastaseks. Tantsukunsti kergema žanri edendamisele pühendas ta 40 aastat oma elust, lavastades hulga menukaid estraaditantse ja meeldejäävaid varieteekavasid.

Eesti Tantsuagentuuri revüüteater Starlight Cabaret on saanud võimaluse koos oma aja tegijatega vaadata tagasi Eesti revüükultuuri tekkimisele ja vanameistri enda pilgu all loonud lavastuse «Life is a Cabaret».

Dokumentaalrevüü «Life is a Cabaret» viib vaataja läbi olulise poolsajandi Eesti meelelahutusmaailma ajaloos. Lugu saab alguse 1940ndatel ja teeb põhjaliku ülevaate Eesti varieteekunsti alusepanija Kalju Saarekese elust ja tööst koos tuntud artistidega nagu Vello Orumets, Heidy Tamme, Elonna Spriit, Marju Kuut jt.

Kalju Saarekesega on koos töötanud veel sellised tänaseks meie seast lahkunud artistid nagu Ada Lundver, Silvi Vrait, Ülle Ulla. Lavastus  on just nende artistide meenutuseks, kes selle särava meelelahutusžanri kujunemisele omal ajal hoogu andsid.

Lavastuse «Life is a Cabaret» viimane etendus koos sügava ja siira kummardusega Kalju Saarekesele etendub Salme Kultuurikeskuses 21. novembril kell 19.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles