Suri teenekas režissöör Mart Taevere

Georgi Beltadze
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Taevere
Mart Taevere Foto: Artur Taevere

Reedel suri raske haiguse tagajärjel kümnete telesaadete ja dokumentaalfilmide autor, toimetaja ning režissöör Mart Taevere.

Ta oli Tallinnfilmi kroonikatoimetaja ja režissöör ning Eesti Televisiooni kauaaegne toimetaja, režissöör ja saatejuht. Taevere elutööks oli inimeste lugude jutustamine ning seeläbi meie ühiskonna valupunktide mõtestamine, mis oli läbiv teema tema televisioonisaatesarjas «Teateid tegelikkusest».

«Tema jaoks oli iga inimese elu väärtuslik ja ta suhtus igaühesse inimlikult – olgu intervjueeritavaks president Lennart Meri või Pääskülas prügimäe serval elav kodutu. Ta püüdis uurida keerulisi ja ebamugavaid küsimusi – nagu näiteks narkomaania põhjused ning võimalikud lahendused. Ühes filmiarvustuses kirjeldati teda kui teravat, poleemilist, julgelt küsimusi tõstatavat intervjueerijat ning üldistusvõimelist sotsioloogi,» kirjutas oma blogis Mart Taevere poeg, Heateo Sihtasutuse ja Noored Kooli projekti algataja Artur Taevere.

Mart Taevere (27.05.1951 – 18.11.2016):

* Lõpetanud Tallinna 10. Keskkooli aastal 1969 ja Tartu Riikliku Ülikooli aastal 1978.

* Tallinnfilmi kroonikatoimetaja ja režissöör aastatel 1978-1989.

* Vabakutseline aastatel 1989-1993.

* ETV toimetaja, režissöör ja saatejuht 1993-2004.

* Vabakutseline aastatel 2004-2016.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles