Mustonen Quarteti kirikukontsert paneb klassika jazzivärvides helisema

Kirke Ert
, kultuuriajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Ruben, Taavo Remmel, Andres Mustonen ja Jaak Sooäär.
Tanel Ruben, Taavo Remmel, Andres Mustonen ja Jaak Sooäär. Foto: Jazzkaar

Jõulujazzi festival kutsub täna õhtul Jaani kirikusse, et nautida jõuluajale kohaselt klassikaliselt ilusat muusikat. Kell 21 algaval hilisõhtusel kontserdil mõtestavad Andres Mustonen viiulil, Jaak Sooäär kitarril, Taavo Remmel bassil ja Tanel Ruben trummidel erinevate kultuuride vaimsust, interpreteerides heliloojate-klassikute loomingut tänapäevaselt.

Mitmekülgne muusik, dirigent, varajase muusika ansambli Hortus Musicus juht ja omanimelise festivali eestvedaja Andres Mustonen on alates 2003. aastast arendanud ideed mängida klassikalist muusikat improvisatsioonilisel moel.

Loodud kvarteti liikmeteks said trummar Tanel Ruben, kitarrist Jaak Sooäär ja bassist Taavo Remmel. Aastatega ühtse hingamise saavutanud koosseis on pannud Vivaldi ja Corelli rokkima, Bachi svingima ja helide geograafiline haare on laienenud Lähis-Ida muusikani. Kvarteti eesmärk on ühise helivälja otsimine eri sajandite kõlade vahel, mis puudutaks kuulajat ja mõjuks aktuaalsena ka kaasajas. 

Ansambli esimene album «Aria» esitles klassikapärlite jazzilikke tõlgendusi, sellele järgnenud orientaalse suunitlusega «A Tempo» sisaldab aga juba tulisemaid ja rokilikumaid toone.

Jõulujazzil esitletakse kava «Igavene ilu». Ilu ei tunne vanust, sajanditetagune muusika ja kunst on ikka uus ja üllatav, puudutades kuulajaid sügavalt ka täna. 

8. detsembrini kestev Jõulujazz toob kuulajateni 22 kontserti Tallinnas, Tartus, Viljandis, Pärnus ja Haapsalus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles