Uue Tänava Orkester annab kontserdi särava metsasarvemängijaga

Kirke Ert
, kultuuriajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alec Frank-Gemmill.
Alec Frank-Gemmill. Foto: Jen Owens

Esmaspäeval, 28. novembril annavad Rootsi-Mihkli kirikus kontserdi Suurbritannia metsasarvemängija Alec Frank-Gemmill ja Uue Tänava Orkester, dirigent Kaspar Mänd. Kontserdikavas kõlavad Leopold Mozarti «Sinfonia da camera», Haydni Metsasarvekontsert ning Beethoveni Sümfoonia nr. 6 «Pastoraalne». 

Alec Frank-Gemmill jaotab oma aega kontsertide, soolokontsertide ning kammer- ja orkestrimuusika esituste vahel üle Euroopa. Tema repertuaar ulatub barokiajastust kõige kaasaegsemate teosteni. Hiljuti lõpetas Alec koostöös Alasdair Beatsoniga metsasarvele ja klaverile mõeldud 19. sajandi muusikateoste lindistamise plaadifirmale BIS ning plaati on oodata 2017. aasta märtsis. Alec on osalenud muuhulgas Londoni sümfooniaorkestri ja Euroopa Kammerorkestri töös ning osalenud mitmel aastal Pärnu Muusikafestivalil Eesti Festivaliorkestris. 

Just Pärnu Muusikafestivalil sai Uue Tänava Orkestri dirigent Kaspar Mänd Aleciga kontakti ja nii tekkis mõte tulevikus midagi koos teha. «Alec on suurepärane, loomulik ning lahtise peaga muusik ja ta pakkus varianti esitada klassikalisi kontserte – Joseph Haydnilt ja Leopold Mozartilt,» kirjeldab Kaspar. «Esmapilgul tundus teoste valik veidi ootamatu - tegemist on harva mängitava kuid väga värvika repertuaariga,“ lisab noor dirigent, „usun, et sellest tuleb energiaküllane esitus.»

Uue Tänava Orkester alustas tegevust 2016. aastal ning on siiani koostööd teinud noorte silmapaistvate eesti interpreetidega nagu Triin Ruubel, Johan Randvere, Theodor Sink, Tuuri Dede ja mitmed teised.

Orkestri tuumiku moodustavad valdavalt Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia ja Georg Otsa nimelise Tallinna Muusikakooli tudengid ning vilistlased. Orkestri esimeseks eesmärgiks on esitada kõik Ludwig van Beethoveni üheksa sümfooniat. Nii kõlab eeloleval  kontserdil Mozarti ja Haydni teoste kõrval ka Ludwig van Beethoveni 6. Sümfoonia «Pastoraalne». 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles