Vaid ühel õhtul - film kultusbändi telgitagustest

Kirke Ert
, kultuuriajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrew Dominik ja Nick Cave.
Andrew Dominik ja Nick Cave. Foto: Pressifoto

Kosmos IMAX ja Tartu kino Cinamon näitavad järgmisel neljapäeval, 1. detsembril kell 19.00 Andrew Dominiki dokumentaalfilmi «One More Time With Feeling» kultusansambli Nick Cave & The Bad Seeds uusima albumi «Skeleton Tree» valmimisest. Tegemist on filmi ainsate linastustega Eestis.

Filmi aluseks on režissöör Andrew Dominiki intervjuud muusik Nick Cave'i, tema bändikaaslase Warren Ellise ja Cave’i abikaasa Susie Bickiga ning albumi «Skeleton Tree» 35-minutiline salvestus ansambli Londoni stuudios. Film esilinastus Veneetsia filmifestivalil selle aasta septembris ning filmi vaatas ühe päeva jooksul 125 000 inimest. Praeguseks on filmi näidatud üle maailma rohkem kui 30 riigis ja 950 kinos.

Muusika- ja filmikriitikud on kirjeldanud filmi kui ühtaegu õrna ja karmi käsitlust Nick Cave’ist. Laulja 15-aastane poeg kukkus kaljult alla ja hukkus keset ansambli 16. plaadi salvestamise protsessi, isiklik tragöödia mõjutas ka Cave'i uuemat loomingut ja viimast albumit.  

Režissöör Andrew Dominik on 2007. aasta Veneetsia filmifestivali Kuldlõvi ja 65. Cannes'i filmifestivali peaauhinna Kuldne Palmioks nominent. Ta on võitnud Ameerika ja Austraalia filmiakadeemia ning Stockholmi rahvusvahelise filmifestivali auhindu.  

Erilinastused toimuvad järgmisel neljapäeval, 1. detsembril algusega kell 19.00 Tallinnas kinos Kosmos IMAX Tallinnas ning Tartus kinos Cinamon. Seanss kestab 1 tunni ja 55 minutit. Film on inglise keeles ilma subtiitriteta. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles