ABBA muusikal, kus möllavad «Absolutely fabulousi» mutid (1)

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rosie (Anne Reemann, vasakult), Donna (Ele Millistfer) ja Tanya (Terje Pennie) aktsioonis.
Rosie (Anne Reemann, vasakult), Donna (Ele Millistfer) ja Tanya (Terje Pennie) aktsioonis. Foto: Maris Savik

Vanemuine tegi seda jälle. Edukalt. Üle kümne aasta kestnud läbirääkimiste tulemusena jõudis seal lavale Benny Anderssoni ja Björn Ulvaeuse muusikal «Mamma Mia!», kus kõlavad ABBA 22 kustumatut hitti, nagu näiteks «Dancing Queen», «Thank You For The Music», «Money, Money, Money», «The Winner Takes It All» jt.

Loomulikult seisis esietenduse lõpus kogu saal tänulikult püsti, veelgi enam, pärast iga laulu kõlas Vanemuises peaaegu et tormiline aplaus. Ootuspäraselt on kõik selle aasta Tartu etenduste piletid õnneliku omaniku leidnud, Tallinna külalisetendustele leidub veel üksikuid vabu kohti.

Siinkohal võikski punkti panna, esietendus ju näitas selgelt, et tulemusega jäi rahule nii publik kui ka teater. Milleks siis viriseda ja juuksekarva lõhki ajada? Ent kahjuks need juuksekarvad esietendusel torkisid ega anna praegugi rahu: eesti keelde tõlgitud sõnu lauldi kohati täiesti arusaamatu diktsiooniga (Leelo Tungla suurepärane tõlge läks seega kaduma; seda võinuks näidata koos soome- ja ingliskeelsete subtiitritega lava kohal), esimeses vaatuses said isegi muusikakaugemad inimesed aru, et lauldi mööda, ning peale kõige muu oli peaosaliste näitlemisoskus nõrk.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles