NUKU teatris on detsembrikuus laval kummitus ja elevant

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Mustkunstniku elevant" NUKU teatris
"Mustkunstniku elevant" NUKU teatris Foto: Nuku Teater

Sel nädalal esietenduvad NUKU teatris kaks uut lavastust – «Ahhaa, kummitab!» ja «Mustkunstniku elevant». Neid lavastusi mängitakse vaid järgmise kahe ja poole nädala jooksul.

Kätte on jõudnud NUKU teatri kõige tihedam mänguaeg – jõuluetenduste maraton, sest kokku antakse 17 päeva jooksul 81 etendust! Mõlemad lavastused on loodud just pühadekuuks ning vaatamiseks kogu perele.

«Mustkunstniku elevant» on vastvalminud Ferdinandi saali esimene uuslavastus ja see on mõeldud kõigile alates 5. eluaastast. Lavastus räägib loo 10-aastasest Peterist, kes on üles kasvanud perekonnata, kuid saab läbi põnevate ja pisut maagilistegi juhtumite teada, et tema õde on elus. Koos mitmete värvikate tegelaste, humoorika loo ja mustkunstitrikiga saabunud elevandi abiga asutaksegi õde otsima.

Loo autor, ameerika kirjanik Kate DiCamillo on öelnud, et soovis kirjutada lugu armastusest ja võlukunstist. «Minu jaoks on see lugu võimatu uskumisest ja julgusest unistada,» sõnab lavastaja Sander Pukk. «Mustkunstniku elevandi» lavakujundusse, mille on loonud teatrikunstnik Annika Lindemann, on peidetud mitmed Tallinna vanalinna hooned. Kindlasti näeb laval ka lavastuse eksootilist nimikangelast – muidugi pea elusuuruses nuku näol. Muusika kirjutas lavastuse jaoks Urmas Lattikas.

NUKU teatri näitlejate kõrval mängivad lavastuses ka noored TÜ Viljandi kultuuriakadeemia näitlejatudengid, sealhulgas peaosalise Peteri osatäitjad Martin Tikk ja Märten Matsu.

Kui «Mustkunstniku elevanti» mängitakse teatri suurimas saalis, siis muuseumis esietenduv lavastus «Ahhaa, kummitab!» jõuab vaatajateni NUKU kõige väiksemas mängukohas – muuseumi aatriumis. TÜ VKA lavastajatudengi Karl Sakritsa diplomitööna sündivat lavastust pääseb korraga vaatama vaid 25 inimest. Edgar Valteri samanimelise raamatu põhjal loodud lavaloos astuvad publiku ette kunstnik Kukkel näitleja Riho Rosbergi kehastuses ja talle külla koliv kummitus Kummi, keda mängib Tarmo Männard. Muuseumiruumidesse on lavakujunduse loonud NUKU muuseumijuhendaja, kunstnik Gerli Mägi.

Teatri jõulukuu etendused toimuvad 3.–22. detsembrini kaks või kolm korda päevas. «Ahhaa, kummitab» esietendub 3. detsembril, «Mustkunstniku elevant» kohtub esmakordselt publikuga 4. detsembril. Pileteid on veel saada ainult «Mustkunstniku elevandi» etendustele, piletihind on kõigile 11 eurot nii NUKU teatri kassas kui ka Piletilevis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles