Monodraama, mida lastele ei soovitata

Kirke Ert
, kultuuriajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Maaten astub lavale monolavastuses «Maailma Ilusaim Tüdruk».
Siim Maaten astub lavale monolavastuses «Maailma Ilusaim Tüdruk». Foto: Kaisa Roover

9. detsembril esietendub Vaba Laval Siim Maateni ja Kaisa Rooveri kirjutatud ning lavastatud, tõestisündinud loole toetuv seikluslik uurimusretk «Maailma Ilusaim Tüdruk». Tükki ei soovitata lastele kui neil pole kaasas täiskasvanuid, kes on valmis laval toimuvat seletama. 

«2011. aastal leidsime oma postkastist Anne päevikud, kelle soov oli oma lugu avalikustada. Päevikud tõid päevavalgele, et tüdruk elas enese kaitsmiseks 34 eluaasta jooksul viit erinevat elu - igas elus uus nimi ning identiteet. See on monodraama, kuidas Võru Annest sai Londoni Zahra,» räägib Maaten.

Läbi päevikute, veinipudelite, seksitööstuse, psühholoog Alice Milleri teooriate, Eesti ja Euroopa lähiajaloo ning Maateni kehastatud tüdrukut kohanud tegelaste joonistub pilt armastusest, ilust ja ellujäämisest. Pilt Maailma Ilusaimast Tüdrukust.

Etendus sisaldab seksi, uimasteid ja vägivalda. Pere väiksemad liikmed soovitame selle etenduse ajaks koju jätta, kui ei viitsi neile laval juhtuvat selgitada.

Esietendus toimub Vaba Laval 9. Detsembril, lisaks jõuab etendus Viljandi, Seasaare Teatrisse 16. Detsembril ja Tartu Genialistide Klubisse päev hiljem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles