Mari-Liis Lill andis välja ajakirja

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mari-Liis Lill tunneb muret planeedi tuleviku pärast.
Mari-Liis Lill tunneb muret planeedi tuleviku pärast. Foto: Toomas Tatar / Postimees

Ajakiri «sugu: N» jõudis äsja oma teise numbrini ja see levib enamjaolt tasuta.

Tegu on ajakirjaga, mis sündis 2015. aasta sügisel, kui Mari-Liis Lill, Evelin Võigemast, Hilje Murel ja Ursula Ratasepp tegid Vabal Laval samanimelist lavastust ja neil tekkis soov anda välja (naiste)ajakiri, mis ei keskenduks ilunippidele, kuulsuste eraelule ja tuunitud fotodele, vaid pakuks lugemist teemadel, mis tegelikult olulised on. Ajakiri vaatleb ühiskonda läbi feministlik-humanistliku prisma.

«Kuna tagasiside meie ajakirja esimesele numbrile oli niivõrd positiivne, siis oli selge, et tuleb leida võimalusi sellega jätkata,» ütles toimetuse liige, näitleja Mari-Liis Lill.

Teises numbris analüüsib ajakirjanik Maris Sander abordivastast liikumist Poolas ja Eestis, folklorist Merili Metsvahi vaatleb naiste positsiooni ajaloos ja Jürgen Rooste kirjutab isaseks surutud meestest. Jim Ashilevi teeb soorollide lühikursuse marslasele, samuti arutleme koos Kaja Kallase, Aet Kuusiku ja Raili Marlinguga «õige» ja «vale» feminismi üle, räägime laste kasvatamisest ja soostereotüüpidest ning portreteerime peaministri kaitsenõunikku Kadri Peetersit ja tegusat Pärispea külavanemat Ingeldrin Augi.

Teise numbri väljaandmine sai võimalikuks tänu Sotsiaalministeeriumile, kes toetas ajakirja Norra Toetuste 2009–2014 programmist «Sooline võrdõiguslikkus ning töö- ja pereelu tasakaal».

«See tähendab, et valdavalt levib ajakiri tasuta ning jaemüüki Levipunkti müügikohtadesse jõuab vaid väike kogus,» selgitas ajakirja toimetaja Maria-Lee Liivak. «Ajakirjad jõuavad selle nädala jooksul pea kõigisse Eesti raamatukogudesse ning paljudesse kohvikutesse ja teistesse vaba aja veetmise paikadesse.”

«sugu: N» toimetusse kuuluvad näitleja Mari-Liis Lill, lavastusdramaturg Maria-Lee Liivak, ajakirjanik Kadri Bank ja fotokunstnik Iris Kivisalu. 

Foto: Ajakiri
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles