Teatri sünd on ime

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaks armastajat «Romeo ja Julia» lõputseenis, Romeot mängimas Will Shakespeare, Juliat Viola de Lesseps ehk Karmo Nigula ja Piret Krumm.
Kaks armastajat «Romeo ja Julia» lõputseenis, Romeot mängimas Will Shakespeare, Juliat Viola de Lesseps ehk Karmo Nigula ja Piret Krumm. Foto: Siim Vahur

Kaks Eesti rahvusteatri tiitlit ihaldavat teatrit tõid novembri lõpus lavale heas mõttes rahvatükid. Eesti Draamateatris esietendus 27. novembril samanimelisel filmil põhinev Georg Malviuse «Armunud Shakespeare». Päev varem tuli Vanemuises lavale Ain Mäeotsa lavastatud «Mamma Mia!», ABBA lauludele üles ehitatud muusikal, mis on siinsele publikule eelkõige tuttav filmina.

Mõlemad lavastused on sisult pretensioonitud, armastust ülistava ja seebiseriaalilikult lihtsa narratiiviga, kuid teostatud ambitsioonikalt ning juba enne esietendust välja müüdud. Nii Vanemuine kui ka Eesti Draamateater on saanud aastateks repertuaari menuki, mis ei valmista vaatajatele pettumust. Aga kui peaks valima, siis soovitan eelistada Eesti Draamateatrit.

Agadeta lavastus

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles