Ardo Ran Varres esitleb eksklusiivset plaati

Kirke Ert
, kultuuriajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ardo Ran Varres
Ardo Ran Varres Foto: Kaupo Kikkas

Teisipäeval, 6. detsembril esitletakse Ardo Ran Varrese eksklusiivset plaati «Käidi ja külvati varjude seemneid, sest valgus hakkas võrsuma».

«CD-plaadi teeb eksklusiivseks selle väike tiraaž ning plaadiga kaasnev mälupulk videosalvestusega teose esiettekandest,» rääkis helilooja Ardo Ran Varres.

Ardo Ran Varrese lavalise serenaadi «Käidi ja külvati varjude seemneid, sest valgus hakkas võrsuma» esiettekanne toimus aprillis 2016 festivalil Eesti Muusika Päevad.

Artur Alliksaare tekstidel põhineva teose lavastas Berliinis resideeruv Liis Kolle, valguslahenduse eest hoolitses 2016. aasta kevadel Eesti teatri aastaauhinnaga pärjatud Oliver Kulpsoo, helirežii tagas Tammo Sumera ning kostüümid Reili Evart.

Teose esitasid lauljad Jaanika Kilgi ja Taniel Kirikal ansamblist Vox Clamantis ning Eesti nüüdismuusika tippkollektiiv ansambel YXUS koosseisus: Mihkel Peäske (flööt/bassflööt), Toomas Vavilov (klarnet/bassklarnet), Peeter Sarapuu (fagott/kontrafagott), Harry Traksmann (viiul), Laur Eensalu (vioola), Leho Karin (tšello, kunstiline juht), Madis Metsamart (löökpillid). 

«Käidi ja külvati…» on muusikaline valgusteater, mille inspiratsiooniallikas on öö. Painajad, nägemused, luulud, heiastused, varjud, värvid, hirmud, uneskõnd ja sonimine, uute maailmade avastamine, vanast loobumine, tung uue ja ärkamise poole.

«Uni ühendab. Une ees oleme võrdsed. Võiks öelda, et öösel saab meist ühine kogukond: unekogukond. Päeval nähtu-kuuldu asub otsima teed alateadvuse lõpututes koridorides. On kaks kindlat asja meie elus: uni ja surm,» mõtiskleb Ardo Ran Varres.  

Esitlus algab kell 15.00 Tallinnas Viru keskuse Rahva Raamatus (IV korrus). 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles