Tutvu kohvikultuuri kuldajaga

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohvik Kultas
Kohvik Kultas Foto: Tallina Linnamuuseum

6. detsembril kell 16 avatakse Neitsitorni muuseumkohvikus Tallinna kohvikukultuurist rääkiv näitus «Kohtume kohvikus! – Tallinna kohvikukultuurist 1920.–1930. aastatel».

Näituse väljapanekus on tolle ajastu Tallinna kohvikukultuuriga seotud esemed Tallinna Linnamuuseumi kogudest. Vitriinides leiab kohvikutarbeid tassidest ja kannudest grammofonini. Torni teisel korrusel avatav kohvikukultuuri näitus haakub ajastult fotonäitusega kõrvalgaleriil, mis kajastab perioodi 1930. aastatest, kui Neitsitorn oli eelkõige eluruumiks ja koduks. Samuti on näitusel ühisosa võlvkeldris oleva väljapanekuga «Magus kaup», mis esitleb esimese vabariigi aegset Tallinna magusatootmist. Näituse on koostanud kunstnik Lilian Juhkam ja kuraator Tõnu Pedaru.

Kohvikukultuuri näitust tutvustatakse lõppeva aasta sees osana Neitsitorni ekskursioonist, mida saab tellida siit: http://linnamuuseum.ee/neitsitorn/ekskursioonid/.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles