Pärt Uusbergi uus naiskoorimuusikaplaat jõuab kuulajateni

Kirke Ert
, kultuuriajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neidudekoor Kammerhääled.
Neidudekoor Kammerhääled. Foto: Marianne Ubaleht

Koostöös neidudekooriga Kammerhääled on valminud Pärt Uusbergi esimene naiskoorimuusika autoriplaat «Luiged läevad». Albumile on salvestatud nii helilooja varasem looming ja kui spetsiaalselt selleks kirjutatud uudisteos. 

Pärt Uusbergi ja Kammerhäälte koostöö on kestnud mõned aastad.  Käesoleva aasta algul tekkinud mõte naiskoorimuusika plaadile salvestada oli Uusbergi ammune soov. Lisaks koorile osalesid salvestusel solistid Jaanika Kuusik, Susanna Paabumets, Kaspar Ernesaks löökpillidel ja keelpilliorkester.

Plaadi materjali on salvestanud Haar Tammik ning kujundanud Katrin Kaev.

Pärt Uusberg: «Kammerhääled on minu meelest väga ilusa ja kammerliku kõlaga koor. Kogu salvestusprotsess on olnud väga huvitav, mistõttu ootan juba väga selle plaadi ilmumist.» 

Plaadiesitluskontserdid toimuvad 10. detsembril kell 18.00 Tartu Pauluse kirikus ning 11. detsembril kell 19.00 Tallinna Niguliste kirikus.

Pileteid kontsertidele on võimalik osta tund enne algust kohapeal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles