Tähemehe Maal veedetud aastate kroonika

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Bowie
David Bowie Foto: LEONHARD FOEGER

Kui sageli on nii, et salapärased inimesed pärast lähemat tutvumist nende elulooga ei olegi enam teab mis salapärased, siis muusikaajaloo ühte karismaatilisemat, salapärasemat ja kummalisemat figuuri David Bowiet see saatus ei ähvarda.

Tänavu jaanuaris 69-aastasena lahkunud David Bowie oli ise suur raamatusõber ja kõva lugeja, ta pidas selliseks keskmiseks normiks kolm-neli läbiloetud raamatut nädalas. Kui 1976. aastal filmiti Mehhikos Bowiega filmi «The Man Who Fell To Earth», siis võttis ta endaga võtteperioodiks kaasa 400 teost. Bowie maitse oli kirjanduse osas muidugi eklektiline, Allan Ginsbergist ja Bulgakovist Stephen Kingini välja.

Väga kahju, et Bowiet ei huvitanud eriti autobiograafia kirjutamine. See-eest on temast endast kirjutatud sadu raamatuid. Muusikaajakirja Mojo eksajakirjaniku Paul Trynka oma on nende   hulgas üks hinnatumaid, kui mitte see kõige hinnatum, ja põhjusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles