Aja auk. Sonic Youth murrab läbi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sonic Youth
Sonic Youth Foto: Kuvatõmmis

Kui Sonic Youth saabus salvestama albumit «Daydream Nation», mängis produtsent Nick Sansano neile kõigepealt Public Enemy 12-tollist «Black Steel in the Hour of Chaost». Neile meeldis.

SY tahtis plaadile teha ka ZZ Topi rifiga lugu «Eliminator Jr». «Cross the Breeze» ja «Sprawl» aga olid inspireeritud Dinosaur Jr-i fussisest uhtmisest. «Sprawli» pealkiri võeti William Gibsoni «Neuromancerist», sõnad kirjutas bassist Kim Gordon üles tänaval narkarite ja hoorade räntidest. Kitarrist Lee Ranaldo tõi kaasa «Eric’s Tripi» demo, mis oli inspireeritud Eric Emersoni narkomonoloogist Andy Warholi filmis «Chelsea Girls».

Thurston Moore laulis karjääri seni kõige sirgjoonelisema häälega. Ta mainis alati, et «Teen Age Riot» oli üleskutse Dinosauri J. Mascisele kandideerida presidendiks. Ka sõnad «stormy weather» vihjasid vabariiklaste tõenäolisele võimu säilimisele. Lugude tegelased olid kas surnud või suremas, korrumpeerunud või vabad nooruslikust idealismist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles