Gustav Ernesaksa Fondi stipendiaadid selgunud

Kirke Ert
, kultuuriajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Triin Koch
Triin Koch Foto: Erakogu

Gustav Ernesaksa Fondi käesoleva aasta peastipendiumi saab koorijuht Triin Koch, koorimuusika edendamise stipendium otsustati määrata Varje Vürstile ning õppestipendium noorele koorijuhile Kuno Kergele.

Gustav Ernesaksa Fondi halduskogu tunnustab Triin Kochi kõrgetasemelise töö eest Eesti koorimuusika arendamisel ning tema panuse eest laulupidudesse Gustav Ernesaksa nimelise koorimuusika peastipendiumiga.

Gustav Ernesaksa Fondi halduskogu liikme Hirvo Surva sõnul on Triin Koch oma lõputu pühendumise ja alati iseendaks jäämise kaudu jõudnud Eesti koorimaastiku tippu.

«Triin Kochi iseloomustab professionaalsus, nõudlikkus enese ja oma lauljate suhtes, armastus koorilaulu vastu ning usk kaunisse vokaali – selle järjepidev otsimine ja õpetamine,» ütles Surva. «Tema pidev edasiliikumine ja mitte iialgi loorberitele puhkama jäämine on teinud temast juba tänaseks Eesti koorimuusika Raudse Leedi, julgeks ma öelda.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles