Sädeleva jõudeelu kiituseks

Arni Alandi
, ERRi ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neitsitorni muuseumkohvikus avatud näitusel näeb  1920.-1930. aastate Tallinna kohvikukultuuriga seotud esemeid Tallinna Linnamuuseumi kogudest. Vitriinides leiab kohvikutarbeid tassidest ja kannudest grammofonini.
Neitsitorni muuseumkohvikus avatud näitusel näeb 1920.-1930. aastate Tallinna kohvikukultuuriga seotud esemeid Tallinna Linnamuuseumi kogudest. Vitriinides leiab kohvikutarbeid tassidest ja kannudest grammofonini. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kohvikukultuuriga on siinmail nagu Eesti rahva väljasuremisegagi. Et peaks nagu justkui juba surnud olema, aga on kuidagi visa hingega ega kipu mitte kõngema. Vähemalt visiseb edasi, kui ka muud ei saa. 

Kartmata valetada, võib kohe lajatada, et kohvikuid on Eestis praegu rohkem kui kunagi iial varem: tõdemiseks piisab, kui kas või Tallinna linnas veidi ringi vaadata. Ning ma räägin kohvikuist, mitte samanimelistest toodetest, kus kohvi papptopsiga kaasa osta või kohapeal askeetlikul plastistmel istudes tarvitada.

Foto: Mihkel Maripuu
Foto: Mihkel Maripuu Foto: Mihkel Maripuu / Postimees
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles