Euroopa aasta parim film Artise ekraanil

Kirke Ert
, kultuuriajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader filmist «Toni Erdmann».
Kaader filmist «Toni Erdmann». Foto: Kino Artis

Euroopa filmiakadeemia valis 2016. aasta parimaks Euroopa filmiks sakslanna Maren Ade humoorika draama «Toni Erdmann». Juba 29.  korda välja antud Euroopa filmiauhindade ajaloos on see esimene naislavastaja film, mis tiitli võitnud. 

Kokku pälvis «Toni Erdmann» viis peapreemiat: parim film, parim režissöör, stsenarist (Maren Ade), naisnäitleja (Sandra Hüller) ja meesnäitleja (Peter Simonischek).

«Toni Erdmann» seansid toimuvad 17. detsembril kell 19.00 ja 21. detsembril kell 18.45.

Lisaks pakutakse filmisõpradele võimalust taas näha Euroopa Filmiakadeemia poolt parimaks Euroopa komöödiaks nimetatud Rootsi ekraanilugu «Mees, nimega Ove», režissöör  Hannes Holm, peaosas selle rolli eest Euroopa parima meesnäitleja nominatsiooni saanud Rolf Lassgård. Filmi saab näha kolmapäeval, 21. detsembril kell 18.45.

Artise kino kavas jätkab aukohal ka Soome südamlik eluloodraama  «Kõige õnnelikum päev Olli Mäki elus», mis võitis  Euroopa avastuse auhinna. Režissöör Juho Kuosmanen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles